Preview Mode Links will not work in preview mode

ÄTA SOVA SPARA


Sep 8, 2019

Poddens första säsong lider mot sitt slut, sista avsnittet är här! Avsnittet innehåller en tillbakablick på de tidigare avsnitten och framåt har det gått. Avsnittet är en blandning av ränta på ränta, pengamaskiner och investeringssnack. Ida bjuder även på politiskt korrekta svar samtidigt som Ronja tentar henne live.

Den första boken kopplat till privatekonomi som Ronja läst var Tobias Schildfats bok – om att skapa en egen pengamaskin, och den boken diskuterar flickorna i avsnittet. Alla borde ha ett intresse över att se igenom sin privatekonomi. När man väl börjar och kör igång är det troligen någon som kommer undra vad man håller på med, det hör till! Det bästa budskapet Tobias ändå tar upp är att hemliga klubbar är OUT. Kan du något, lär då nästa gäng det du redan kan! Låt det goda gå runt, alla behöver inte göra samma misstag.

Vad betyder det att man köper tillgångar? Hur påverkar vardagsvalen den ekonomiska framtiden? När pengarna tar slut men det är långt kvar av månaden känner man stress och för att komma bort från det här behöver vi ta grepp om privatekonomin. Vilka önskemål har Ida och Ronja till bankerna? Vad kan bra ekonomi köpa oss? Ett gott liv? Bättre välmående? Större glädje? En liten andel av podden används även till att diskutera ränta på ränta och dess möjligheter.

https://www.sijoittaja.fi/sijoittaminen/paranna-tuottoa/korkoa-korolle-laskuri/